Световен Ден на Кубчето на Рубик

19 май 2019 неделя
От 14:00
До 17:00

Отбелязваме световния ден на Кубчето на Рубик заедно с нашите приятели от “Да играем” и специален гост – Самуил Николов.
Самуил е от Велико Търново и е участвал вече в няколко състезания за подреждане на Кубчето, на национално ниво и в чужбина. От шест години събира колекция Кубчета, която ще ни покаже.

 “Да играем” и Сами ще ни покажат формули за нареждане на кубчето, създадено през 1974. Ще ни обяснят как се реди този пъзел, известен с умението да развива пространственото мислене. Ако мислите, че това е лесно и просто... то изобщо не е така!

Отнело е повече от месец на създателя на пъзела, преди да успее да реши своето творение. Всъщност, той дори не е бил сигурен дали съществува метод за решаване на кубчето. А ето, че вече 37 години се провеждат състезания за подреждане на Кубчето на Рубик..

Ще разгледаме и колекция Кубчета, тъй като те варират в различни размер и разновидности.. а кой знае, може и ние да се тестваме, кой ще нареди най-бързо изобретението на проф. Ерньо Рубик.

Ако си фен на механична главоблъсканица или просто обичаш игрите, заповядай!
Ще те очакваме в 14:00 часа


Интересувате се как да станете член на Powwow Club? Започнете със своята регистрация сега или научете повече за нашето клубно членство.