Добре дошли в България

19 октомври 2017 четвъртък
От 19:30
До 20:45
Максимален брой участници: 35
Присъедини се до: 14 октомври 2017 00:00

Организация за съвременно алтернативно изкуство и култура - 36 маймуни 

VT EVENTS

Powwow Club

представят номинираната за две награди Аскеер продукция


Добре дошли в България

от Здрава Каменова и Гергана Димитрова

19 октомври (четвъртък) от 19:30 ч. в CYBAR

(ул.Ниш 3, Велико Търново /старата баня/)


Времетраене:75 минути без пауза

Билети 10/8 лева (предварителна продажба в клуб ТАМ)

Клубните членове на POWWOW влизат безплатно, като за целта трябва да се присъединят към събитието до петък, 13 октомври 2017 г. (включително)

Социална комедия, политическа сатира, реалистична гротеска с документални цитати или просто настоящето, погледнато отвън с чувство за хумор – изберете сами, но всъщност по-важното е да прекараме приятно заедно и да ни остане нещо за размисъл след срещата. 

Малко за пиесата: Президентът на републиката призовава всички българи да се включат активно в привличането на бежанци, които да се заселят в България, за да изпълним квотата и да усвоим жизненоважни пари по евро фондовете. Всички българи - мъже, майки, ловци, пенсионери, артисти започват активна пропаганда към бежанците подминаващи България. Междувременно чакали емигрират към Западна Европа, български емигрант сее репички в Германия и мечтае да се включи в първата мисия до Марс, еколожка изследва популацията на агресивни привнесени видове калинки и кактуси, които превземат територии, застрашавайки наши родни видове. Националисти решават да превземат Плиска, докато сигнал за бомбен атентат всява паника в центъра на София.

Екипът забърква всичко това в апетитен, дъхав тюрлю гювеч, подправяйки го с родна чубрица и  поднасяйки го с щедри щипки родолюбие и лека предупредителна усмивка. 

С участието на: Здрава Каменова, Ева Данаилова, Ива Тодорова, Александър Митрев, Петко Каменов, Тони Карабашев, Владимир Димитров 

сценограф Елена Шопова /Радостина Тодорова/ 

видео Петко Танчев 

музика Павел Терзийски (Clavexperience) 

режисьор Гергана Димитрова 

асистент Михаил Жекунов 

Проучването за създаване на текста се проведе с подкрепата на Елена Шопова, Петър Мелтев и Василена Василева, асистирано от Екатерина Чокова. 

Номинация за награда Аскеер 2017 за драматургия и поддържаща женска роля на Ива Тодорова за Еколожката.