В Cybar можете да се насладите на една от най-полулярните игри днес Dixit достатъчен брой разширения за да прекарате интересно и забавно един свободен ден. 

Dixit е настолна игра с карти и табло на визуални асоциации, създадена през 2008 г. Неин автор е Жан-Луи Рубира, а художниците на картите са различни в отделните версии на играта. Тя спада към асоциативните игри и може да се практикува от най-малко трима души. Смята се, че сравнително простите правила и екстравагантните авторски рисунки на картите предполагат абстрактно мислене. 

Играта се състои от 84 карти в голям формат с илюстрации без текст като всяка карта се различава от останалите. Съществуват различни поредици карти с картинки, които са напълно съвместими с останалите.Това позволява увеличаване на броя на играчите и на възможните асоциации. На практика Dixit представлява купчина разкошни, детайлни и сюрреалистични карти, които разкриват безкрайни възможности за интерпретация, сюжет или значение. Каква игра ще излезе от тях зависи от вас като компания - от собственото ви виждане и мислене, от това доколко всички сте на една честота, от вътрешнозаводския ви хумор. 


Продълженията на „Диксит“ са с нови илюстрации на картите, които допълват предходните и могат да се играят едновременно с тях. В Cybar ще намерите всички продължения на играта излезли до 2016г. 

Правила:На всеки се раздават по 6 карти. Играчите се редуват да бъдат "разказвачи". Играчът, който е на ред да бъде разказвач, оглежда картите си, харесва си една, слага я на масата с лицето надолу и обявява нейната тема - такава, каквато я е видял. За целта той произнася дума, фраза или изречение - каквото му хрумне, свободата е пълна. Останалите трябва да отговорят на темата с възможно най-подходящата карта сред своите. Те също поставят своите карти на масата с лицето надолу. Картите на масата се разбъркват и се нареждат така, че всички да ги видят. Целта на всички играчи е да познаят коя е била картата, която оригинално е вдъхновила темата.
Целта на разказвача е картата му хем да бъде разпозната (тоест асоциацията не бива да е твърде отнесена), хем да не е разпозната от всички (тоест не може и да е твърде буквална). 



Характеристики:

Тип:Асоциативна, семейна, 

Брой играчи: 3 - 12

Продължителност на играта: 30 – 60  минути

Възраст:8 години +

Издател:Libellud

Език:визуални карти с възможност за игра навсякъкъв език


В Cybar събота се организират събития с настолни игри, различни турнири и състезания, в които малки и големи играят заедно. Ако и вие искате да станете част от това приключение, може да се присъедините към следващите събития в календара ни със събития на сайта. 

По ваше желание и след подадена заявка може да бъде закупена настолна игра, която да обогати голямата колекция на настолни игри в Cybar.