Puzzle Challenge Completed

14 януари 2021 четвъртък
От 15:00
До 23:55

Пъзел предизвикателството е изпълнено и всички части са по местата си. Въпросите, които ви задавахме през последните няколко дни имаха връзка с Елвис Пресли.

Верните отговори на всички въпроси са:

1. O sole mio

2. Карате

3. Шимпанзе

4. Акустичната китара Martin D-18E от 1959 г. на Кърт Кобейн, на която той свири в Unplugged на „Нирвана“ през 1993 г.

5. Cadillac

6. Love me tender

Предизвикателството да разгадаем, кой се крие зад парченцата от пъзел ни помогна да научим интересни неща за Елвис Пресли?

Най-популярната версия на песента „О sole mio” е песента It’s now or never на Елвис Пресли.

Елвис Пресли е изключително запален по източните бойни изкуства. Получава черен колан по карате по време на военната си служба в Германия през 1960 г. и продължава да се интересува активно от този спорт до края на живота си.

През 60-те години Елвис осиновява шимпанзе на име Скетър, чийто  предишен собственик е бил цирков артист.

Най-големият му подарък като дете е китара за 13 долара. Пее по слух, като се учи от радиото и започва да свири без да познава нотите и да е ходил на солфеж.

Елвис бил страстен почитател на автомобилната марка Cadillac. През 1955 купува първия си автомобил на тази марка в характерния розов цвят, като в последствие събира цяла колекция / близо 100 / от нея. Голяма част от автомобилите подарява на свои приятели.

След успеха на песента „Love me tender”, която достига рекордни продажби за един сингъл, работното заглавие / “The Reno Brothers”/на първия филм, в който Елвис Пресли се снима е променено с името на едноименнния сингъл.

Продължавайте да участвате в нашите предизвикателства. Това ще ви донесе точки, които ще добавим към вашия личен powwow актив. Най-активният от вас в края на месеца ще получи награда.