8-ми декември 2020 г. е! Студентите спряха трепетно да очакват празника, както и първия сняг, защото  ситуацията извънредно ги прецака. Не им остава нищо друго освен да си спомнят с носталгия  за отминали времена, в които днешния ден беше паметен /или безпаметен/ за голяма част от тях.

Така де. Не всичко е загубено! Парти може да има въпреки всичко!

Все пак ще направим лежерен опит от дистанция да приповдигнем студентския дух с предложение да си забъркате няколко коктейла вкъщи. Някой ще кажат, че коктейлите са по-скоро за през лятото на плажа на Powwow Club и ще бъдат прави за това. Но пък, не можем да бъдем сигурни дали лятото ще дойде! Затова, нека се наслаждаваме на момента сега. Празник е! Време е за питие.

Ето начинът на приготвяне на няколко изключително популярни коктейла, които Cybar ни предостави.

/И не се изненадвайте! Във всеки коктейл липсва по една съставка, но сме сигурни, че като едни отлични студенти вие ще се справите незабавно с това предизвикателство, ще ги откриете в менюто на Cybar и нищо няма да е в състояние да ви попречи на настроението, а още по-малко - да ви обърка купона.

КУБА ЛИБРЕ

В чаша, пълна с лед, налейте последователно ром Хавана Клуб Голд 3г. и ......................... Чашата може да бъде висока, но не със столче. Накрая добавете лимонов сок и украса по желание. 



ТЕКИЛА СЪНРАЙЗ 

Налейте текилата Хосе Куерво Силвър в чашата и добавете няколко кубчета лед. След това сложете портокаловия сок и накрая .................................... Старайте се да добавяте продуктите на тънка струйка, за да се получат хубави пластове. Гарнирайте чашата с парче портокал.



МОХИТО

Накъсайте ментата на ситно, като леко протривате листата, за да се освободят ароматите. Изстискайте сока от лайма и го добавете към ментата. Сложете захарта и разбъркайте добре. Без да прецеждате, изсипете сместа във висока чаша. Натрошете малко повече лед в блендер и напълнете чашата почти до горе. Накрая долейте ром Хавана Клуб Голд 3г., върху леда, а после добавете бавно и ........................ Гарнирайте чашата с резен лайм.

БЛЪДИ МЕРИ 

Сложете водка Руски Стандарт,,доматен сос и ............................. в шейкър и ги разбийте добре. Изсипете в подходяща чаша, в която сте сложили 2-3 кубчета лед. Украсете с резенче лимон.




МАРГАРИТА

Сложете в шейкър сок от лимон, текила Хосе Куерво Силвър и ............................. и разклатете силно до смесване на съставките. След това ги прецедете и изсипете в чаша, ръбът на която е потопен предварително в сок от лайм и сол. Украсете с парче лайм.


Честит празник на всички студенти!