Dodo Adventure - Модерни времена - Български изобретения

18 юни 2021 петък
От 10:00
До 14:00

Dodo Adventure - Модерни времена - Български изобретения

Dodo Adventure е приключенска игра, създадена специално за децата в Додо Академия, а защо не и за техните родители. Очаква ни едно лято, изпълнено с приключения. Ще преминем през четири различни исторически епохи: ще се докоснем до древни цивилизации, ще се върнем назад във времето, за да опознаем Средновековието и Възраждането, ще се потопим в Модерните времена, за да научим нови интересни неща, разбира се - докато играем.

Всеки петък отправяме поглед към Модерните времена.

В приключенската игра "Български изобретения" децата ще узнаят кои изобретения са български, на кого ги дължим и какъв е техният световен принос.

Въпрос: Избройте поне 5 български технически изобретения?

Можете да оставите вашите отговори като коментар до края на месец юни. Всеки верен отговор ви носи 1 точка, която ще бъде прибавена към вашия персонален powwow актив. Първият от вас, който остави коментар с верен отговор ще получи Бонус точка. Ако въпросът ви затруднява, питайте децата от Додо Академия. Те знаят верния отговор!

И не забравяйте, че за да оставите коментар е необходимо да сте логнати с персоналния си акаунт за www.powwow.bg.

Додо Библиотеката ще ни помогне да открием интересни факти за автоматичната скоростна кутия, въздушната възглавница, телефонният секретар, електронният ръчен часовник, космическата храна, дигиталната говореща книга за незрящи и много др. Повече ще научите от Приключенския дневник, в който също се крият игри и предизвикателства.