Внимание - деца! Спри, усмихни се и прочети!

09 август 2019 петък
От 10:30
До 12:30

Внимание - деца! Спри, усмихни се и прочети!

Забързани в своето ежедневие все повече родители пренебрегват важни за децата и тяхното развитие потребности от общуване един с друг. Усмивката, вниманието, споделянето на проблеми - всичко това е само малка част от онези неща, които изграждат децата ни като личности.

Четенето на книги е едно от най-важните неща, които са свързани пряко с ограмотяването. С развитието на информационните технологиите, компютърът, таблетът и мобилните телефони са предпочитан от децата подарък. Те смятат книгата за отживелица, а за родителите това е лесен начин да се "възнаградят" със свободно време след натоварения работен ден.

И резултатът не закъснява! Неграмотно писане, невъзможност за вербално общуване, липса на художествен изказ, беден езиков речник, несвързаност в изразяването дори на роден език...Вина за това имаме ние възрастните!

Кога последно прочетохте приказка на детето си?

Коя беше последната книга, която му подарихте?

Колко детски книги е прочело до сега?

Пише ли на кирилица в социалните мрежи?

На 9 август - Световния ден на любителите на книги, ще се проведе третото издание на инициативата:

Внимание - деца! Спри, усмихни се и прочети!

Децата от Додо Академия ще бъдат в парка в кв. "Колю Фичето", в очакване някой забързан, случаен минувач да прочете откъс от любимата им детска книга! А може би този "някой" също има своята любима книга, която би искал да сподели?!? 

Четете заедно с нас!