Методът „Табата“ представлява високоинтензивен тренировъчен режим, който носи името на създателя си д-р Изуми Табата.  

Този метод на трениране е представен през 1996 година от Националния Институт за Фитнес и Спорт в Токио, след което набира изключително голяма популярност по света. Днес Табатата е един от най-предпочитаните методи за горене на калории и мазнини. 

По своята същност методът представлява осем серии с продължителност 20 секунди, като се прави почивка между отделните серии по 10 секунди. Тренировката продължава точно 4 минути, и е доказано, че Табатата изгаря в пъти повече калории в сравнение с едни час ниско или средно интензивно кардио, например бягане, кростренажор, велоергометър и т.н.

HIIT тренировката представлява серии от интервални упражнения, отново с високаинтензивност, но при този метод за разлика от Табата, упражненията се извършват в продължение на 20 до 60 секунди, след което се почива. Като това е и основната разлика между двата метода: продължителността на тренировките.Табата тренировката е по-кратка в сравнение с упражненията извършени по време на HIIT-а, което от своя страна оказва влияние на сърдечната честота, повишавайки я в пъти повече от HIIT упражненията.

Давайки максимума от себе си, бързо ще видите резултатите от тeзи два метода събрани в едно. Така, че впуснете се и заповядайте на пробна безплатна тренировка по Табата и HIIT, всеки вторник, четвъртък и събота от 18:00 до 19:00 ч. в Kraftmagnet gym.

Тренировката включва: загряване, 4 рунда по 4 минути Табата и HIIT+ допълнителни разтоварващи упражнения.

Kraftmagnet gym Ви очаква!