В края на изминалата 2018г., деца, родители и учители не спираха да творят, обединени от общата кауза - Знанието. В организираната от Додо Академия благотворителна кампания „Приказна Коледа“, продължила от 1 до 20 декември 2018 г., се включиха приятели на Powwow клуб, които закупиха картички на обща стойност 470 лв.

Ръчно изработените от нас коледни картички, с вграден и специално нарисуван от децата книгоразделител, носеха скрито послание към своя получател. Цитат, с QR код към него отвеждаше към книга в библиотеката на Powwow Club, която всеки получил картичка може да прочете през новата 2019 година. Благодарение на всички, които се включиха в кампанията, нашите послания достигнаха до различни точки на света. 

Каква бе нашата кауза?

Благотворителната кампания "Приказна Коледа" бе насочена не само към насърчаване на четенето от най-ранна детска възраст, но и към повишаване на общуването между деца и родители, към споделяне и обогатяване на знанията.

Със средствата от първоначално изработените 70 картички бяха закупени 20 детски енциклопедии, които в началото на 2019 г. дарихме на новооткритата библиотека в детска градина „Соня“. Други 70 бяха изработени по поръчка, а за една от картичките бе дарена сумата от 100 лв. Така закупихме още 10 детски енциклопедии за деца на възраст от 7 до 77-годишна възраст, други бяха дарени от личния фонд на 9-годишната Амира Абулибде за споделено ползване, с които обогатихме и библиотеката на Powwow клуб, част от който е и Додо Академия.

С тази инициатива се надяваме знанието да достигне до възможно най-много хора на всякаква възраст, а децата да знаят, че споделянето му е безценно.

Благотворителната кампания „Приказна Коледа“ ще се превърне в ежегодна, за да помогнем за духовното израстване на все повече деца от различни образователни центрове.

Желаем на всички благодатна и благотворна 2019 година, изпълнена със знание.

В Додо Академия следваме възгледите на Мечо Пух: “Малко внимание, малко мисъл за другите - и всичко би изглеждало иначе!”