Скучно ви е вкъщи? Ето 50 идеи за забавни неща, които можете да правите с децата си!

Разбирам ви... Под карантина сме. Не можем да излизаме на разходка. Не можем да ходим в паркове и градини, да караме колело или ролери и едничката ни радост остана ходенето до кварталния  хранителен магазин. За разнообразие излизаме на романтичен отдих на терасата или правим лечебни разходки от дивана до хладилника. Отваряме го, въздъхваме, че съдържанието му не се е променило от последния път, в който го отворихме (преди 5 мин) и се връщаме обратно. 

И така всеки ден! Затова ви идвам на помощ. Събрала съм 50 идеи за забавни неща, които можете да правите с децата си вкъщи. А, ако съм пропуснала нещо, с което заедно обичате да се занимавате, моля напишете ни го в коментарите и споделете идеята си и с други родители!

  • Бисквитки

Повечето деца обичат да помагат в кухнята, особено пък ако има тесто, което да могат да мачкат и да правят топчета от него. Правенето на бисквитки има много положителни страни! Забавно е и развива фината моторика, а освен това накрая имате и нещо сладко за похапване. 

  •  „Не се сърди човече“

Кой не обича доброто старо „Не се сърди човече“? Това е чудесна игра, с която по-малките могат да се научат да броят, а по-големите - да разберат, че в загубата няма нищо срамно и лошо.

  • „Градове, държави, села...“

Тази игра със сигурност помнят всички, а на мен дори ми е и от любимите. Макар и подходяща за малко по-големите, тази игра е чудесен начин за упражнение на знанията по география.

  • Шах

Може и да се учудите, но от личен опит ще ви кажа, че децата все още намират шаха за интересна игра. Ставала съм свидетел на доста оспорвани игри, точно между деца. Така че, ако имате шах вкъщи - извадете го и пограйте с децата си.

  • „Корабчета“

Това също е игра, която всички знаят от детството си, и за която не е нужно нищо повече от лист и два химикала!

  • Оцветяване на керамични фигурки

Идея за творческите натури. Керамични фигурки могат да се направят ръчно, а могат и да се купят готови. Но определено да се направят ръчно би било много по-интересно и забавно.

  • Сапунени балончета

Още едно чудесно забавление за малки и големи, за което ви трябват само вода и сапун!

  • Четене заедно

Няма нищо по-хубаво от родител, който възпитава детето си в любов към книгите. Но трябва и да запомним, че децата се учат най-добре от пример – дете, което вижда родителите си да четат, е много вероятно да развие също интерес към четенето. Така че, скъпи родители, четете самостоятелно, четете  и с децата си!

  • Плетене

Така е – не всички родители могат да плетат. Но в интернет има много лесни плетки за гривнички, които няма да затруднят и най-малките.

  • Изработване на гривнички/герданчета

И като заговорихме за гривнички – с мъниста също могат да се направят чудесни бижута, както за нас, така и като подарък за някой скъп човек.

Надявам се, че днешните идеи са ви харесали! Следете форума и страницата на Powwow, за да не пропуснете следващите!

Следва продължение...

Автор: Цветина Паралесова