Здравейте отново, приятели! Надявам се, че идеите досега са ви харесали и сте успели да преборите скуката. За всички, които следят нашия блог и фейсбук страницата ни с нетърпение, ето и следващите 10 идеи, които да пробвате с децата си вкъщи! Приятно четене! Заблавлявайте се!

  • Филм

С това едва ли ви изненадвам. Със сигурност много от вас вече са си направили маратон с любимите филми и сериали. Но защо не покажете и на децата си кои са любимите ви филми? Много добре си спомням колко се забавлявахме с баща ми, когато заедно гледахме „Васко да Гама от село Рупча“ – и той си припомни стар, любим филм, и аз се смях много, а и освен това си прекарахме време заедно.

  • Проект за любима държава

Това е и забавно, и полезно! Изберете си държава, която много харесвате или, в която много искате да отидете, и я разучете – какви са нравите на хората там, научете нещо за културата,за историята, за храната! Дори пробвайте да си сготвите нещо по традиционна рецепта!

  • Засаждане на цвете

Децата обичат да работят с ръцете си, да се цапат, да взимат участие в работата на големите. Защо не пробвате да засадите нещо заедно? А след това обяснете на детето как да се грижи за цветето, за да се научи на постоянство и отговорност към нещо, което му е поверено.

  • Изработване на марионетка за куклен театър

За децата, които харесват театър, това е чудесно забавление. А след като изработите марионетките, можете и да си измислите сценка и да я изиграете пред приятели.

  • Рисуване върху текстил

Имате стара тениска, която не ви трябва? Чудесно! С малко текстилна боя и повече въображение можете да превърнете старата тениска в уникална дреха, която имате само и единствено вие!

  • Торба за пазаруване

Имате стара тениска, но не обичате да рисувате? Ето ви друга идея! Можете да си направите торба за многократна употреба – дори няма нужда от шиене. Инструкции за изработването на такава чанта можете да видите ТУК

  • Рисуване с пръсти

Знам какво си мислите – от това ще стане голяма цапаница! И какво от това? Боята лесно се измива от ръцете, а ако се постели един стар вестник върху масата,и тя няма да пострада. Развихрете въображението си, направете си семейна картина с отпечатък на ръцете на всички членове на семейството! Снимки на стената може и да имат всички семейства, но малко имат такава картина!

  • Хартиени цветя

Какво по-хубаво от цветя на масата или бюрото? Те внасят уют и правят бюрото по-приятно за работа или учене. Но цветята бързо изсъхват. Само че аз имам за вас друго продложение за цветя, които никога няма да изсъхнат – цветя от хартия! Дали от креп хартия или обикновени цветни листи, в интеренет има стотици идеи за най-различни цветя и всичко, от което имате нужда, е малко търпение и сръчност.

  • Пъзел

И като заговорихме за търпение, ето ви още една идея – наредете заедно пъзел. Сигурна съм, че всички имат вкъщи поне по един пъзел, който се каните да наредите откакто ви е подарен. Спомням си как вкъщи 3 часа редихме голям пъзел от 1000 части с Айфеловата кула, само за да разберем накрая, че сме изгубили 3 части. J И все пак, останалите 997 наредихме заедно с общи усилия.

  • Йога

Сигурна съм, че измежду вас има много любители на йогата. Йогата е чудесен начин както да релаксирате, така и да се раздвижите, а нека си признаем – повечето от нас стоим по цял ден седнали на неудобен стол, раменете и вратът ни се схващат, и рядко се сещаме да станем, за да се пораздвижим малко. Затова – напомням ви, пораздвижете се! И  то заедно с децата си! В Ютюб има много напълно безплатни клипчета, които лесно могат да се следват, както от възрастни, така и от деца.

Надявам се днешните идеи да са ви харесали и да сте си избрали нещо интересно, което да пробвате. Следете форума и фейсбук страницата ни, за да не изпуснете следащата порция идеи! Пазете се и се забавлявайте вкъщи!

Автор: Цветина Паралесова