Здравейте отново, приятели! Надявам се, че всички сте здрави и че сте готови още веднъж да преборим скуката! Следете форума и страницата ни във фейсбук за още интересни идеи и съвети!

  • Танци

Доказано е, че танците подобряват настроението ни и дори се препоръчват на хора, страдащи от депресия. А освен за доброто ни настроение, танците допринасят и за поддържане на добрата ни форма. Така че, пуснете любимата си песен и оставете музиката да ви води!

  • Пикник на тревата в градината или на пода в хола

Тъй като не можем да излизаме много навън и да си правим пикник, то тогава да си направим  пикник вкъщи! Постелете си едно меко одеяло на пода, сложете си сандвичи, плодове, лакомства и напитки и си представете, че сте навън сред природата, без електронни устройства, без грижи, задачи и домашни, и просто се отпуснете и си поговорете!

  •  Къщичка/хранилка за птици

Това е чудесна идея за тези, които обичат да майсторят и обичат животните. Не се плашете, само звучи сложно. Всичко, от което имате нужда, е една стара бутилка и малко търпение и сръчност. Идеи за такава хранилка може да видите ТУК и ТУК

  • Караоке

„Който пее, зло не мисли!“ са казали хората и то с право! Какво по-хубаво от това да грабнете по един „микрофон“ и да изпеете любимите си песни? От личен опит казвам, че супер подвига настроението. И не е нужно да сте чудесни певци, важното е да се забавлявате! Вярвам, че и съседите ми мислят така. J

  • Преобразяване на бюрото

Сега е точното време да си направите едно преподреждане на старите вещи и да си създадете възможно най-приятна и уютна обстановка за учене или работа. Един хубав моливник, който можете да си направите от стара консервна кутия или буркан и малко филц, ще създаде чудесно настроение, а ръчноизработената рамка със снимка на любимите хора, ще ви кара да се усмихвате, дори и когато вече сте изморени.

  • Оригами

Всички знаем за това древно японско изкуство, и ако си мислите, че е много сложно, то, повярвайте ми, не е! Всички сме изработвали оригами под една или друга форма – в училище още като деца много пъти сме правили солнички, кученца и цветя от хартия. Има много видеа в Ютюб с идеи както за напълно начинаещи, така и за малко по-напреднали. Така че, грабвайте листите и творете!

  • Органайзер

Воденето на дневник/органайзер е препоръчително в това време, тъй като и без това вече губим представа за времето, кой ден сме, какви задачи имаме да свършим и прочие. Но в органайзера може да пишете всякакви неща, не само задачите си за тази седмица/този месец. Може да си записвате любимите песни,които слушате в момента; неща, които са ви вдъхновили; идеи, за неща, които бихте искали да си купите или изработите. И още една бърза идейка – можете да си украсите органайзера с най-интересни картинки и лепенки за още по-добро настроение. 

  • Чудеса от конструктор

Това е идея може би за малко по-малките, но, да ви кажа честно, и на мен ми е ставало интересно като съм строила градове от конструктор с децата. Замъци, къщи, фабрики, пристанища – развихрете въображението си и създайте нещо интересно заедно с децата си.

  • Експерименти

За малко по-смелите предлагам малко експерименти в домашни условия. Шегата настрана, има много интересни експерименти, които могат да се проведат в домашни условия и не изискват кой знае какви сложни продукти. А и да не забравяме, че най-добре учи практиката, така че съчетайте  приятното с полезното. Идеи за домашни експерименти вижте ТУК

  • Интервю с приятел/роднина

Спомняте ли си как като бяхме малки си правехме лексикони? Разноцветните тетрадки с десетки въпроси, картинки, залепени изрезки от списания, които събираха всички интересни неща за най-добрите ни приятели. Е, направете нещо подобно, и то съвсем като истински журналисти. Подгответе си интересни въпроси, които искате да зададете на приятелите или роднините си, и открийте колко много неща всъщност не знаете за тях. Така и ще се забавлявате, и ще се сближите още повече!

Надявам се днешната доза идеи да ви е харесала! Очаквайте ни скоро с нови предложения! А дотогава, бъдете здрави и се забавлявайте!

Автор: Цветина Паралесова