Ето ме отново с поредната доза интересни идеи за занимания вкъщи. Пишете ни в коментарите кое ви е харесало най-много и кое вече сте изпробвали! Ако някой се е развихрил творчески, моля, не се стеснявайте, споделете творенията си с Powwow клуба! А сега и предложенията ни...

  • Родословно дърво

Миналият път ви предложих да направите интервю с роднина или приятел. Сигурно вече сте разбрали какъв извор на истории за миналото и семейството ви са вашите баби, дядовци, лели и чичовци. А, според мен, семейната история е нещо свято, което трябва да се съхранява от поколенията. Така че, с помощта на цялото семейство, опитайте се да си направите  родословно дърво и запишете някъде историите, които иначе без вас ще се загубят безвъзвратно във времето и пространството.

  • Рисуване върху камъни

Ето още една идея за по-творческите личности. Рисуването върху камъчета е много забавно и от тях се получава прекрасна украса. Може да ги сложите в саксийки с цветя, в градината или пък на бюрото си. Трябват ви само плоски камъчета и боички. Останалото е въображение!

  • Пица

Кой не обича пица? Както и преди ви бях разказала, децата обичат да работят с тесто, и освен, че е забавно, развива фината моторика. Направете си тесто и си разточете пица – хубавото на домашната пица е, че можете да си я направите напълно по свой вкус!

  • Ръчно изработен албум за снимки

Албумите за снимки са вече позабравено нещо, но не са напълно изчезнали. А за да се направи един аблум, не са нужни нито специални материали, нито специални инструменти. Можете съвсем спокойно да си изработите такъв от по-твърди цветни листи, на които с перфоратор да направите дупки, и да ги съедините със сатенена панделка. Останалото е да изберете любимите си снимки, да ги извадите и да ги залепите!

  • Театър

В сегашното извънредно положение много театри започнаха да качват записи в интернет пространството, които всички могат да гледат удобно от собствения си хол. Ако не искате да гледате, а предпочитате да вземете нещата в свои ръце, направете си малка сцена от два стола и един чаршаф и си измислете собствена пиеса! Кой знае, може пък някой да открие скрит талант за актьорско майсторство!

  • Квилинг

Квилингът е много интересна техника, при която тънки лентички цветна хартия се завиват на руло. Тези „хартиени рула“ могат да се аранжират по най-различни начини и така да се направят цветя, животни, сърчица и всякакви други красиви чудеса. Ако искате да направите картичка за някого, квилингът е чудесна техника, която със сигурност ще впечатли получателя!

  • Пакет за дарение

Сигурна съм, че имате дрехи, които вече не носите, но са в достатъчно добро състояние, че да могат да зарадват някой друг човек. Или пък имате книги, които вече сте прочели, и бихте искали да изпратите на някой, който не може да си позволи да си закупи. Можете да разгледате платформата на Time Heroes, да си харесате кампания, която бихте искали да подкрепите и заедно с детето си да подготвите пакет за дарението.  Макар и затворени вкъщи, не трябва да забравяме да отваряме сърцата си.

  • Лимонада

Когато животът ви поднесе лимони....направете си лимонада! Лимонадата е чудесна в топлите дни и не е особено трудно да се направи в домашни условия. А, ако искате да оползотворите изцяло лимоните, с коричката можете да си направите бисквитки или мъфини.

  • Бесеница

Добрата стара бесеница може да се играе и от малки, и от големи. А какво по-хубаво от забавна игра, която освен това помага на децата да развиват речника си?

  • Плюшени играчки

Ето една идея за тези от вас, които обичат да шият. Това занимание може би ще ви отнеме повечко време, но резултатите си заслужават. Играчките могат да са толкова шарени и сложни, колкото искате – вие сте творецът. Идеи може да почерпите от ТУК.

Надявам се и днешните предложения да са ви харесали! В следващата статия ще получите и последните 10 идеи, така че следете страницата ни! 

А дотогава, бъдете здрави и се забавлявайте с Powwow!

Автор: Цветина Паралесова