Цитрусови напукани бисквитки
Необходими продукти:
3 яйца
200 г краве масло
500 г брашно
200 г захар
2 портокала / сок + настъргана кора/
1/2 ч. л. сода
1/2 ч. л. сол
1 п. бакпулвер
1 ч. л. ванилия / 2 п. на прах/
оранжева сладкарска боя
Време за приготвяне: 90 мин.
Порции: 45
Начин на приготвяне:
Преди да започнем с приготвянето на цитрусовите бисквитки е добре да извадим всички необходими продукти около половин час /може и повече/ по-рано от хладилника, за да може яйцата да са на стайна температура, а маслото меко и подходящо за обработка.
Стъпка 1: Разбиваме захарта, заедно с омекналото масло. Добавяме последователно яйцата и объркваме продуктите заедно. Към тях добавяме настърганата на ситно кора от лимона и сока.
Стъпка 2: Пресяваме добре брашното и объркваме в него всички сухи съставки. Количеството боя е според личните ви предпочитания. Омесваме меко тесто и покриваме купата със стреч фолио, след което го оставяме в хладилника за поне 2 часа.
Стъпка 3: Покриваме тава с хартия за печене. От охладеното тесто правим цитрусовите бисквитки, овалваме ги в пудра захар и подреждаме в тавата, като оставяме разстояние между тях.
Стъпка 4: Печем в предварително загрята на 180°C фурна за около 15 минути.
Додо Академия ви желае Вкусна Коледа, с пожелания за здраве, доброта и благоденствие през Новата 2026 година!
Цитрусови напукани бисквитки
Необходими продукти:
3 яйца
200 г краве масло
500 г брашно
200 г захар
2 портокала / сок + настъргана кора/
1/2 ч. л. сода
1/2 ч. л. сол
1 п. бакпулвер
1 ч. л. ванилия / 2 п. на прах/
оранжева сладкарска боя
Време за приготвяне: 90 мин.
Порции: 45
Начин на приготвяне:
Преди да започнем с приготвянето на цитрусовите бисквитки е добре да извадим всички необходими продукти около половин час /може и повече/ по-рано от хладилника, за да може яйцата да са на стайна температура, а маслото меко и подходящо за обработка.
Стъпка 1: Разбиваме захарта, заедно с омекналото масло. Добавяме последователно яйцата и объркваме продуктите заедно. Към тях добавяме настърганата на ситно кора от лимона и сока.
Стъпка 2: Пресяваме добре брашното и объркваме в него всички сухи съставки. Количеството боя е според личните ви предпочитания. Омесваме меко тесто и покриваме купата със стреч фолио, след което го оставяме в хладилника за поне 2 часа.
Стъпка 3: Покриваме тава с хартия за печене. От охладеното тесто правим цитрусовите бисквитки, овалваме ги в пудра захар и подреждаме в тавата, като оставяме разстояние между тях.
Стъпка 4: Печем в предварително загрята на 180°C фурна за около 15 минути.
Додо Академия ви желае Вкусна Коледа, с пожелания за здраве, доброта и благоденствие през Новата 2026 година!