Gloomhaven се нареди сред най-очакваните и трудни за намиране игри на пазара и бързо зае челно място в класациите за настолни игри. Играта е RPG-тип кооперативно приключение в свят, пълен с фентъзи герои, чудовища и магия, и вероятно е една от най-епичните игри, правени някога, с мащабен "legacy" елемент - с времето ще отключвате нови локации, умения и дори нови класове герои, ще изпълнявате все по-трудни общи и персонални куестове, а нивото на чудовищата и различни други опоненти ще скалира, за да ви държи на нокти.

Това е игра с както постоянен, така и променящ се свят, която се играе в много сесии. След изигран сценарий, играчите трябва да вземат решение какво да правят, което ще определи как ще продължи историята!

Играейки даден сценарий, играчите действат заедно и се бият срещу чудовища, използвайки иновативна картова система, която определя реда на игра и какво прави всеки играч когато е на ход.

Характеристики:  

Тип: стратегическа

Брой играчи: 2 – 4

Продължителност на играта: 60 – 120  минути  

Възраст:12+ години

Език: Английски


В Cybar се организират събития с настолни игри, различни турнири и състезания, в които малки и големи играят заедно. Ако и вие искате да станете част от  това приключение, може да се присъедините към следващите събития в календара ни със събития на сайта. 

По ваше желание и  след подадена заявка може да бъде закупена настолна игра, която да обогати голямата колекция на настолни игри в Cybar.