Да останем вкъщи, но да продължим да сме активни - това не е непостижимо. За съжаление ситуацията в която попаднахме през последните седмици донесе на много от любителите на фитнеса и тренировките, неприятната новина за затворените фитнес зали. Ще трябва да се примирим с този факт, тъй като здравето е на първо място. Въпреки че всички зали, площадки и спортни съоръжения са затворени, това не трябва да ни обезкуражава. Има много варианти, в които да продължим да сме активни и да запазим постигнатите резултати.

Принципно, знаем че почти всеки, който тренира или се занимава с някаква спортна дейност се стреми да изглежда по-добре. В това няма нищо лошо, но през този период можем да погледнем на тренировките под друг ъгъл. В дните на изолация, тренировката е едно добро решение не само да поддържаме физическа активност, но много добре влияе и на психическото ни здраве. Физическата активност ни дава едно “бягство” от неприятното положение, като особено важно е онова чувство след тренировка нали? Всеки го е изпитвал - чувството на удоволетвореност от самия себе си и това че сме все по-близо до целта.

Да се върнем на тренировките вкъщи. Да, липсата на тежести може да окаже своя ефект върху тялото ни, но много лесно временно можем да ги заменим с упражнения, които изискват само собствено тегло. За да извлечем максималното от този тип физическо наторване е хубаво да увеличим броя на повторенията и сериите, които изпълняваме. Такива упражнения са добре познатите лицеви опори, различни видове клекове, подскоци, напади, бърпита, кофички, коремни преси и ред други. Още повече, че при наличието на безброй клипове в интернет пространството лесно можем да сглобим нашата тренировка и да я разнообразяваме всекидневно. Сега е момента, в който можем да използваме силата на ума и тялото и да видим до къде можем да стигнем. Много подходящо е в този период да се опитате да направите различни фитнес или физически предизвикателства. 

Например, доста добър вариант е табата тренировка, в която 20 секунди изпълнявате упражнението, следвани от 10 секунди почивка. Можете да комбинирате различни упражнения, да сменяте секундите за работен процес и почивка, да добавите кардио упражнения. За тази цел ви е необходимо само един таймер, с който да засичате секундите. Така за 20-25 минути може да конструирате една доста ефикасна и добра тренировка. Ако пък разполагате с ластици, въжета, гирички, пудовки или други приспособления - още по-добре за вас. Тях отново може да ги комбинирате с упраженения със собствено тегло, може да ги включите в различни кръгови тренировки, табата протоколи или тренировки за отделните мускулни групи.

Не спирайте да бъдете активни дори и вкъщи. Спортът е здраве, а то е изключително важно. 

Пазете се и се надяваме много скоро да се завърнем в залите на спортен център KRAFTMAGNET, пълни с енергия и желание за нови постижения.

До скоро!


Всички POWWOW BODY & CULTURE клубни членове, които са биле активни в периода на обявеното извънредно положение ще бъдат компенсирани с безплатно едномесечно клубно членство!