В Cybar можете да се насладите на една от най-полулярните игри Ticket to Ride: Europe и разширението за невероятната Asia.

Темата се вписва в една особено популярна насока сред настолните игри – влаковете. В Ticket to Ride: Europe ще трябва да свързвате големите европейски градове чрез линии от влакове, като през това време се конкурирате с останалите играчи за най-добрите маршрути. Една от характерните черти за европейските игри, която е силно застъпенa в Ticket to Ride: Europe е липсата на директна конфронтация между участниците, но това далеч не означава, че няма да играете срещу другите. Освен това, играта предлага много разнообразни предизвикателства в зависимост от това с колко души сте, а по-напредналите и запознати могат да я превърнат в много сериозно преживяване. 


Играта може да се научи за по-малко от 15 минути, като същевременно предоставя на участниците една изпълнена със стратегия и тактически действия игра. Играчите събират карти с илюстрирани на тях влакове, които след това използват за да завършат своите маршрути. Размерат на спечелените точки се определя от дължината на даден маршрут. Допълнителни точки могат да се печелят с така наречените Destination Tickets – маршрути между два града, представени на всеки билет. Играчът изминал най-дългият експресен маршрут също получава допълнителни точки.

В Cybar ще намерите и разширението на Ticket to ride: Asia с което можете да тръгнете към невероятни отборни приключения през огромната Азия.  Разширението предлага  състезава не  срещу останалите отбори в надпревара дълга 25 хиляди километра - от Кабул до Пекин, през степите на Монголия и пустинята Гоби, та чак до Жълтата река. Или  спокойно пътуване по Пътя на коприната и лутане през суматохата на Индокитай. 


Характеристики

Тип: Конкуретна; семейна; образователна

Бройиграчи: 2-5

Дължинана играта: 30-60 минути

Възраст:8+

Издател:Days of Wonder 


В Cybar събота се организират събития с настолни игри, различни турнири и състезания, в които малки и големи играят заедно. Ако и вие искате да станете част от това приключение, може да се присъедините към следващите събития в календара ни със събития на сайта. 

По ваше желание и след подадена заявка може да бъде закупена настолна игра, която да обогати голямата колекция на настолни игри в Cybar.