Немското рок трио, което разтърси музикалния свят до основи!

Звукът на 70-те и 80-те допълнен с влиянието на така наречения Сиатълски гръндж. Алтернативен рок за възрастни!

На 3-ти Август 2019, Алекс Ауер и Detroit Blackbirds ще свирят за първи път в България. В Powwow Club, Велико Търново. Дебютният им албум "Much better" излезе в края на 2018-та и включва 11 заглавия, които ще те отведат на пътешествие навътре към собствената ти душа. “Отпускащ, алтернативен рок, който завладява със сила. Песни, които насърчават да се плъзнеш по течението. Да осмислиш миналото, но да погледнеш с очакване напред и да намераш истинскто си аз.” 

В момента бандата е на турне в Германия. Музикантите са на изключително високо ниво. На толкова високо, че известната Американска група ZZ TOP ги нае за подгряваща група на концерта си в Германия.

На двайсет, Ауер прави своето първо турне в Америка с неговата група Shyboy. Работил е и по други музикални съвместни проекти, докато не среща тогава неизвестния Ксавие Найду, на когото акомпанира с китара в период от няколко години. Сега Найду е един от най-известните немски Соул и R&B певци. Заедно двамата музиканти имат много успешни турнета. През 2018, Алекс решава да запише албум и да работи съвместно с Detroit Blackbirds. Алекс Ауер се изявява като певец, текстописец и китарист, на барабаните е Борис Ангст, бас кирата - Ролф Брейер.

Събота, 3-ти Август 2019, в 21:00 часа, групата ще свири в Cybar, барът на Powwow Club. 

Вход 5.00 лв., а за клубните членове входът е безплатен. /Не забравяйте да се присъедините към събитието и да коментирате "+1"/. Албумът на изпълнителите ще може да си закупите след участието им.